Skyline Benidorm Film Festival presenta a FITUR les novetats inclusives per a aquesta edició del Festival

Comparteix-ho en les teues Xarxes Socials

Madrid, 24 de gener de 2024 – Avui, en el marc de la Fira Internacional de Turisme (FITUR), la directora de Skyline Benidorm Film Festival, Beatriz Hernández, acompanyada per Ana Pellicer, primera tinenta alcalde de Benidorm, ha presentat les novetats del festival, marcant un hito respecte al que accessibilitat es refereix.

La presentació oficial ha tingut lloc a les 13:30h a l’espai de la Comunitat Valenciana dins de FITUR, on s’ha anunciat la iniciativa pionera anomenada “Cine per a Tots”. Aquesta proposta busca fomentar la inclusió de persones amb discapacitat visual, col·laborant estretament amb l’ONCE.

 

Compromís amb la Inclusivitat i Accessibilitat: “Cine per a Tots”

Beatriz Hernández, directora del festival, ha expressat el seu compromís amb l’accessibilitat en el camp de la cultura: “Creiem que és important entendre les necessitats de les persones amb discapacitat i sensibilitzar la societat sobre el valor de fer que qualsevol tipus d’activitat que es desenvolupe sigui accessible per a totes les persones.” Destaca la importància d’abordar l’accessibilitat des de l’inici del projecte i no com una mesura posterior, per garantir un resultat òptim. “Tenim un producte que és un festival de cinema, llavors ens plantegem, ¿per què no fer que aquest producte sigui accessible per a tothom?” En relació amb les jornades “Cine per a Tots”, Hernández indica que: “No només millorem la qualitat de vida de persones amb discapacitat, sinó que també aconseguim que més públic arribe a la sala de cinema.”

“No és casualitat –ha recalcat Ana Pellicer– que dins d’aquest festival hi haja una nova secció dedicada i dirigida a inclusió, a fer “Cine per a tots” com el seu nom indica i, per tant, cultura també accessible per a tots”.

 

Impacte Positiu en la Societat i Turisme Cultural

Adaptat Des del festival es destaca la intenció de convertir a Skyline Benidorm Film Festival en un referent de turisme cultural adaptat a Espanya, atreient a més turistes, especialment de la Comunitat Valenciana. S’ha detallat que al fomentar les activitats accessibles, el festival es converteix apte per a qualsevol públic, millorant la qualitat de vida de persones amb discapacitat i ampliant l’audiència. També va assenyalar la col·laboració amb l’ONCE de Benidorm per a projeccions amb audiodescripcions i activitats adaptades.

La primera tinenta alcalde, Ana Pellicer, ha insistit en que, al llarg d’aquesta primera jornada de Fitur, “s’ha comprovat la importància que dins del sector turístic i dels propis destins donem a la inclusió i a l’accessibilitat”.

 

Compromís Social i Cultural: Diversitat i Creativitat

Skyline Benidorm Film Festival s’ha consolidat en set edicions com un projecte de referència en el sector cinematogràfic a nivell nacional. La directora va ressaltar el compromís amb la diversitat, la creativitat i la recerca de l’excel·lència, integrant les veus dels professionals del sector. Beatriz Hernández va concloure: “Tot el que recolza aquest projecte contribueix a la difusió de valors culturals i socials. Skyline Benidorm Film Festival és una marca compromesa amb la divulgació cultural i el compromís social”.

Pellicer ha posat en valor que aquest festival, que es celebrarà del 13 al 20 d’abril, “creix i es consolida una mica més en cada edició com un referent en el sector del curtmetratge”, alhora que “segueix treballant any rere any per oferir novetats i ampliar la seua oferta”.

La presentació ha rebut una resposta positiva, consolidant la posició de Skyline Benidorm Film Festival com un referent en el sector cinematogràfic nacional. La iniciativa “Cine per a Tots” reflecteix el compromís continu del festival amb la diversitat, la creativitat i l’excel·lència, impulsant el creixement del sector cinematogràfic en format curt.

Subscriu-te a la nostra Newsletter

Les nostres últimes notícies directament en el teu email

Et pot interessar

Noticies

De vegades veig llargs: UnCancelled. 14 d’abril

No et perdes “UnCancelled”👰‍♀️🤵 al Skyline Benidorm Film Festival! Dins de la secció “En ocasions veig llargs” 🎞️, el diumenge 14 d’abril a les 18:00h

Vols participar en el Skyline Benidorm Film Festival?

Posa't en contacte amb nosaltres