Secció Oficial Curtmetratges Nacional

Curtmetratges seleccionats en la Secció Oficial Nacional

A continuació podeu consultar la Secció Oficial Nacional de Skyline Benidorm Film Festival 2024.

Ara torne

2023. Espanya

Maria, una xiqueta de 7 anys, es queda sola a casa mentre la seua mare ix a comprar per al sopar. El temps a soles s’estén fins a la nit. Quan algú toca a la porta, Maria dubta si és la seua mare o no.

ABANS DE MORIR, L'OMBRA DEL WENDIGO

2024. Espanya

“Abans de Morir” és la història de Jack, un solitari vaquer que, acceptant el robatori d’un banc, es veurà embolicat en enganys, traïcions i mort. El destí es presenta complicat per a ell en entrar en contacte amb un Wendigo o dimoni indi que canviarà el seu destí.

Artesania

2023. Espanya

Manuel, propietari d’un xicotet negoci al centre, i la seua filla Vicky, recent graduada en la Universitat de Burgos, sobreviuen a una mala ratxa en el seu pis del centre. Però un dia, Vicky comença a comprar per sobre de les seues possibilitats, desencadenant les sospites de Manuel. D’on treu Vicky els diners?

Ava

2023. Espanya

Ava és una adolescent que agafa el metro per anar a l’institut. Quan María la truca per preguntar-li com li ha anat el dia, el mòbil de la seua filla està apagat. Ava mai va arribar a l’institut aquella matinada. Algú l’havia interceptat al metro.

BLOW!

2023. Espanya

Mar somia poder enregistrar el so de les balenes. Però quan s’embarca amb un equip que investiga els cetacis, s’adona que per escoltar l’animal més gran del món, cal estar en silenci.

Cementerio de coches

2023. Espanya

Rubén i Asïr, dos grans amics, que es veuen cada vesprada per jugar al futbol, en un desguàs de cotxes. Un dia com un altre qualsevol, Rubén espera al seu amic, amb la sorpresa que este ha rebut una pallissa, derivada del racisme. El suport incondicional que ofereix Rubén a Asïr, reflecteix la més pura amistat, encara que el pitjor encara està per arribar.

El Kala

2023. Espanya

Juan Carlos Estavillo ‘El Kala’ és un supervivent. Una d’eixes persones a les quals l’heroïna va convertir en invisibles i que lluiten dia a dia contra el dolor per a seguir fent l’únic que els fa feliços: Anar al carrer Laurel a recollir la vaixella i traure la brossa dels bars a canvi de la voluntat i poder socialitzar amb la gent.

El tron

2023. Espanya

El president del govern, un home lleial, escrupolós i pulcre, es queda atrapat en un lavabo públic sense paper, en plena campanya electoral. Indefens i sense poder eixir, descobreix de quin tipus de gent està envoltat. Només si és capaç de superar els seus escrúpols podrà salvar el seu tron.

Açò no és Noruega

2023. Espanya

La última voluntat del pare de Jorge és tenir un funeral viking: ser incinerat en el mar en un drakkar. I per al seu fill, complir el seu últim desig és crucial: no només honorarà la seua memòria, sinó que es demostrarà a ell mateix i als seus que és capaç de tot, que ja està bé i ha superat el bache pel qual estava passant.

Jerusalem

2023. Espanya

Dos mil anys després de l’entrada de Jesús a Jerusalem, Emili i Sara arriben a Benidorm per a passar les vacances de Setmana Santa. Després de la mort de la mare de Sara, pare i filla han d’aprendre a viure sense ella. En el transcurs d’una setmana, com Jesús, Sara viu els seus propis episodis de la Passió. Uns dies que certifiquen el final de la infància i el començament de la pubertat.

La Gran Obra

2024. Espanya

Leo i Diana, una parella adinerada, porten un televisor trencat a un punt de reciclatge. Es troben amb Salif i el seu fill, dos ferraters. Diana els demana que vagin a casa seua per a recollir més objectes. Un cop allà, Leo els mira recollint objectes amb desconfiança, fins que veuen que els ferraters tenen alguna cosa que ells volen.

La pau dels cementeris

2023. Espanya

A través de la mirada d’uns xiquets, ‘La Pau dels Cementeris’ narra una història real de supervivència i fraternitat enmig dels abusos perpetrats per un capellà, durant la postguerra espanyola, en un entorn on la por exerceix el seu poder per a silenciar la societat.

LA PISCINA

2023. Espanya

A Madrid no hi ha platja, però sí piscines. Privades, compartides i públiques, moltes públiques. La calor a l’estiu pot arribar a ser tan asfixiant que la capital ofereix a qualsevol persona la possibilitat de prendre un bany a un preu molt raonable en una de les seues piscines municipals.

Llarg viatge

2023. Espanya

Nico fa dotze anys i si vol el seu regal, haurà d’escalar l’aparador més alt de la seua àvia o enfrontar-se a un duel de barres de pa, fins arribar a la seua prova final: descobrir que aquests són els seus últims moments com a xiquet.

Lucía

2023. Espanya

Lucía i les seues amigues són quatre preadolescents amb moltes ganes de divertir-se i viure experiències. Avui tenen a les seues mans, fruit de l’atzar, unes invitacions per a una festa molt especial, que les farà eixir de la seua rutina i viure una nova experiència que es presenta molt emocionant; i encara que és molt probable que no els deixen entrar per ser menors, estan desitjant intentar-ho.

m'alegre de vore't

2023. Espanya

Dues amigues de l’adolescència es troben vint anys després en els banys d’un centre comercial. Una és una dona no gitana, empresària d’èxit, i l’altra una dona gitana que viu en una situació molt precària. Les seues vides s’han distanciat molt des d’aquells estius al poble. I ja res tornarà a ser com abans.

Has mentit, Amanda

2024. Espanya

Amanda i la Virgi juguen en un barranc proper quan arriba un home que desperta el recel d’Amanda. Però ell guanya la seua confiança jugant amb el gos. Amanda permet que l’home la llance a l’aire, però ell té un comportament inadequat. Impactada, Amanda decideix marxar, però la Virgi prefereix quedar-se jugant.

La meua zona

2023. Espanya

Paula condueix pel mig del desert quan de sobte el seu cotxe es trenca. La jove, que ve d’una festa, decideix esperar que algú aparega per a ajudar-la.

Xicotet

2023. Espanya

Cuan naixen són preciosos, quasi perfectes. Però creixen tan ràpid. Oxalà existira un mode de gaudir per sempre d’eixa edat irrepetible. Petit Toujour combina els últims avanços en teràpia genètica i bloqueig hormonal selectiu per a ampliar el vostre temps amb el més bonic que teniu en el món, el vostre bebé.

Siembra

2023. Espanya

Prudenci i els seus treballadors treballen dia i nit al camp per a carregar els camions que es portaran a la matinada següent. A plena llum del dia, diversos lladres entren en la finca i roben les taronges. Prudenci perd el contracte que tenia apalabrat i comença a sospitar qui pot estar darrere del robatori.

TO BIRD OR NOT TO BIRD

2023. Espanya

To bird or not to bird, eixa és la qüestió. Una mirada crítica i caleidoscòpica del món actual contada a través de les tràgico-còmiques i esperpèntiques vivències d’uns ocells.

Tot està perdut

2022. Espanya

Les Pérez són una família quasi normal, tot i que amb comportaments una mica disfuncionals. El matrimoni es planteja fecundar un ou que ella va pondre ahir a la nit.

Tots els meus colors

2023. Espanya

Després de la mort de la seua mare, una xiqueta perd tots els seus colors. Podrà recuperar-los?

TU TIJERA EN MI OREJA

2023. Espanya

Buscant desesperadament un lloc on tallar-se els cabells la nit abans del seu casament, un client elegant entra en una perruqueria de barri. El que no s’espera és que el perruquer el reconega com una persona molt important del seu passat.

UNA TERAPIA DE MERDA

2023. Espanya

En 2012, dos estudiants de biologia van crear el fecomagnetisme, una paròdia de les pseudoteràpies que assegurava curar tot tipus de malalties barrejant femta amb imans. Només volien fer una crítica original i divertida però se’ls va anar de les mans. ¿Quan de temps trigaria la gent a adonar-se que tot era fals?

whirlpool 3933

2023. Espanya

Txema porta més de dos anys cuidant sol de la seua dona incapacitada i sense rebre resposta de l’ajuda a la dependència que va sol·licitar. I ja és tard. Ha arribat el moment que els qui es van oblidar d’ells paguen. Però per a això necessita l’ajuda de Carlos, el tendaler del barri.”