Secció Oficial Curtmetratges Nacional

Curtmetratges seleccionats en la Secció Oficial Nacional

A continuació podeu consultar la Secció Oficial Nacional de Skyline Benidorm Film Festival 2023.

[MARA]

2022. España

Mara construeix una il·lusió per a tractar de superar un fet traumàtic que va canviar la seua vida per sempre, obligant-la a conviure amb els seus pitjors monstres.

Yegua

2022. España

Una egua malalta i una dona dependent posen a prova a Jaime, un ramader d’egües d’un xicotet poble de Navarra, que haurà d’enfrontar-se als seus propis fantasmes.

Tula

2022. España

Tula és l’encarregada de netejar els banys d’un col·legi femení. La seua jornada es veu alterada quan la filla de catorze anys de la directora li confessa que està embarassada.

Plastic Killer

2022. España

Amparo de Déu viu en una vella merceria familiar abandonada en el centre de Madrid amb l’única companyia de *Carmela, una bossa de plàstic a la qual considera la seua filla.

Sisè Primera

2023. España

Fina, és la propietària d’un bloc de pisos de l’eixample de Barcelona. Ha posat en lloguer un dels seus pisos i ha concertat una visita amb diferents possibles inquilins. Tindran tots les mateixes oportunitats?

Sushi

2023. España

Aquesta nit serà la primera vegada que Jaume, un guàrdia urbà d’una ciutat de províncies, menjarà sushi. I també serà la primera vegada, i segurament l’última, que compartisca unes poques hores amb el seu fill biològic, Betu, un jove que prompte serà pare.

Paris 70

2023. España

La vida de Jan canvia sobtadament quan Ángela, la seua mare, es posa malalta d’Alzheimer. Ha de cuidar-la i posar a prova el seu compromís i resistència. Ella, cada dia li pregunta pel seu pare, però al saber que va morir fa temps, es posa trist i el passa molt malament. Hi ha alguna alternativa perquè la seua mare no patisca?

Hàbitat

2023. España

Cada dia, Marisa observa aqueixa casa dones del carrer: l’edifici, el balcó, la vida que transita darrere del finestral. Un dia Marisa decideix fer el que no la van deixar: acomiadar-se.

Titán

2022. España

17 d’octubre de 1986. Dia gran, el president del Comité Olímpic Internacional va anunciar la ciutat que acollirà els Jocs Olímpics de 1992. El dia d’alegria per a Barcelona es convertirà per a Carmen en el dia «després de». El món ja no serà mai més un lloc segur.

A Rabia

2022. España

La vida de Filomena està tenyida de pobresa i una trista ombra de calamitat i turment. Els terribles esdeveniments de la seua infància, en un llogaret gallec de finals del segle XIX, marcaran el caràcter de la seua existència. Malgrat tot, tindrà oportunitat de canviar el seu destí?

Cuentas Divinas

2022. España

Mónica és una dona normal amb una vida normal en un lloc qualsevol d’aquests temps moderns. No obstant això, un bon dia, per un detall sense importància que podria haver-se solucionat com qualsevol altra desavinença prèvia, mata al seu marit. Descobreix així el crim com a substitut dels ansiolítics, l’alliberament de tot moralisme

Anticlímax

2023. España

Jaime i Rocío són un matrimoni instal·lat en la rutina, fa molt que la passió que va haver-hi entre ells va desaparéixer. Mai parlen d’això obertament, mai han sigut capaços d’enfrontar-se a la realitat. Una nit com qualsevol altra, es queden adormits i comencen a somiar. Llavors hauran d’enfrontar-se a la veritat que no són capaces d’afrontar.

Cosas de Chicos

2022. España

Anys 90. Comença l’estiu als afores d’un assolellat poble rural. Marta, una alegre i innocent xiqueta de 12 anys, gaudeix amb els seus amics jugant a futbol, nadant en el riu, muntant amb bicicleta i construint la mateixa cabanya de tots els anys.

Dios te salve María

2022. España

Alacant, any 1939. En els últims moments de la Guerra Civil, enmig de la massacre i el terror, els Refugis Antiaeris es van convertir en el lloc més segur per a salvar la vida de milers de persones durant els bombardejos.

Heleno

2022. España

Sergio i Elena són una parella feliç. Una nit, Elena comença a parlar i actuar de manera estranya. L’endemà, els dos s’ho prenen de broma.

Les coses comencen a complicar-se quan Hel·lé es presenta en la seua vida.

El pensamiento Mágico

2022. España

El pesar de la realitat desconcertant en la qual creix, per a Pablo cada dia és una oportunitat de descobrir el món i entendre-ho a la seua manera.

Cuando crece la hierba

2022. España

Qüestionar-se és créixer. Perquè no tot és fàcil d’entendre… fins i tot quan ja has crescut.

Dear Michael

2022. España

El 25 de juny de 2009, Michael Jackson moria a Los Angeles. 10 anys després, el cineasta Marcos *Cabotá li escriu una carta per a dir-li tot el que no va poder en vida.

Mothertruckers

2022. España, Reino Unido

Mentre la crisi del transport creix al Regne Unit, Lisa, camionera i escriptora, somia amb escapar de la realitat. La cabina del seu camió i el constant viatge per carretera li donaran accés a una imaginació fora d’aquest món.

Hardcore

2022. España

Des de fa més de 15 anys, Rafa viu prostrat en el seu llit al costat de la seua mare que cuida d’ell dia i nit. Passa el temps component música hardcore i escoltant vídeos sobre Taoisme. Des de fa uns anys els dolors són tan insuportables, que Rafa està pensant seriosament a demanar la mort assistida.

Diari D´un operador Cinematogràfic

2022. España

Aquesta és la història del meu avi, *Tiago *Florit, que durant 50 anys va ser operador cinematogràfic en el Teatre Principal de Maó, Menorca.

 

Una vertadera història d’amor al cinema.

Amarradas

2022. España

Mare i Filla estan amarrades per a tota la vida per un vincle etern que sana i que fereix, i que es perpetua quan Filla es converteix en Mare.

Sandwich cat

2022. España

Un dia qualsevol. David està tirat en el sofà veient la seua sèrie favorita: una fantasia cristiana, mentre Sàndwitx *Cat fa de les seues.

Becarias

2022. España

Acabades d’estrenar en el ‘co-living’ del segle XXI, tres joves amigues s’enfronten al repte de pagar el lloguer cada mes.

Kafka´s doll

2022. España, Portugal

Inspirat en un mite no comprovat, La Nina de Kafka és un curt d’animació que mescla fets reals, ficció, fantasia i mite en una única història commovedora sobre la perduda.

Secció Oficial Curtmetratges

Curtmetratges seleccionats a la Secció Oficial Nacional

A continuació podeu consultar la Secció Oficial Nacional de Skyline Benidorm Film Festival 2022.

AMIANT

2020. Espanya

La veritat de la vida d’una parella que subsisteix venent ferralla, es revela quan en un dels seus viatges a l’abocador, troben una vella disfressa d’eriçó cobert d’amiant.

ASCENS

2020. Espanya

El futbol en dos plans.

XAVAL

2021. Espanya

Pablo queda en el barri amb el seu amic Néstor. La seua mare no deixa de cridar-li perquè torne a casa.

CLUB SILENCI

2021. Espanya

Una vesprada que passa Martina, una xiqueta de 10 anys, amb Alejandra, la seua mare. Mare i filla tenen una química increïble, però la seua relació es veu complicada pel nociu contacte d’Alejandra amb les drogues.

CRISTIANO

2021. Espanya

Cristiano és un jove devot que vol formar-se en el seminari per a arribar a ser sacerdot catòlic, amb la sorpresa que l’entrevistador responsable de vocacions és l’antic capellà del seu poble, Avelino, un sacerdot poc convencional que es defineix com a “home modern”.

QUAN FAS POP

2021. Espanya

Alicia i Ruth per fi ixen de Malasanya per a tocar amb el seu grup, Les germanetes de la qualitat, en un festival. El problema és que s’han quedat tirades a la meitat del no-res i sense cobertura. La seua única manera d’arribar a temps és pujar-se al cotxe de Javi, un jove caçador de la zona que no els dona bona espina.

DISPATCHERS

2022. Espanya

Pau, operadora d’emergències del 112, té al cap deixar el seu treball just quan rep una trucada que sembla ser per equivocació, però que acaba sent una crida de socors.

EN EL SEGON ESQUERRA

2021. Espanya

Aurora és una anciana que viu sola en el seu xicotet pis de Madrid. Porta una vida monòtona i senzilla en la qual qualsevol cosa que s’isca de la rutina és per a ella un esdeveniment.

FARRUQUES

2020. Espanya

Hadoum, Fátima, Sheima i Sokayna són quatre adolescents del Puche, un barri perifèric de la ciutat espanyola d’Almeria, orgulloses de les seues arrels marroquines i espanyoles. Juntes s’enfronten a les seues primeres experiències en instituts fora del barri.

FIGURANT

2020. Espanya

Després de la crisi de 2008 Socors Arenas va començar la seua carrera en figuració amb el somni de ser actor algun dia. Aquest documental compte la seua història i, tal vegada, la de molts figurants.

FRANCESCKA

2021. Espanya

La freda nit plana sobre el vell castell dels Frankenstein. Víctor, el científic disposat a desafiar a la mateixa ciència es disposa a realitzar el seu pla més ambiciós: retornar a la vida a la seua admirada Franceska.

FORAA DE LA LLEI

2021. Espanya

Mario Sánchez és un atracador de bancs que ha passat més de 30 anys en diverses presons d’Europa. Ara és al carrer, però se sent perdut en un món que ha canviat molt ràpid.

GENETHIC

2021. Espanya

Per primera vegada, una adorable criatura eixirà a veure el món exterior. Allí es trobarà amb un món ple de màgia i aventures per recórrer, però… serà tot tan bonic com sembla?.

IMPOSSIBLE DIR-TE ADEU

2021. Espanya

Paula i Raúl, que viuen amb un xiquet de 7 anys anomenat Dani, podrien ser una parella més. Podrien ser-ho, de no ser perquè Dani no és fill de Paula, i aquesta s’enfronta al repte diari de demostrar que mereix ostentar el títol de mare. 

MARINERA DE LLUMS

2020. Espanya

Vera encara no té 18 anys i ha hagut de perdre la virginitat tenint ciber-sexe. Al seu poble ningú la mira com a una dona. Tot pot canviar quan en el seu grup d’amigues sorgeix la possibilitat de ser les «dames» de les festes.

MINDANAO

2021. Espanya

Marisol, l’alcaldessa d’una ciutat del Llevant, passa les seues últimes hores en llibertat envoltada del seu seguici. L’última farra al costat de la seua gent més fidel i el seu gran amor, Amparo.

NO ET VEURAN CÓRRER

2021. Espanya

Durant una batuda antidroga en un bar, un policia nacional veu alguna cosa que no hauria d’haver vist.

ORO ROJO

2021. Espanya

Or roig part de la denúncia de les dones marroquines que recullen maduixes a Huelva per a construir un relat polifònic que apel·la a la dimensió estructural.

OUTSIDE IS FREE

2021. Espanya

Un ciclista pateix un accident entrenant. Malferit i incapaç de moure’s, queda atrapat a la muntanya. L’aparició d’un gos marcarà el destí de la seua supervivència.

POLS SOM

2020. Espanya

Ane torna al seu poble natal a l’inesperat funeral del seu avi. La volta porta amb si el tibant retrobament amb les dones de la seua família.

SOLTA

2022. Espanya

Alba es desperta un matí al costat de dos xics. Alguna cosa va ocórrer la nit anterior, però no recorda res, només una estranya sensació que no aconsegueix definir.

THE MONKEY

2021. Espanya

1588, un nàufrag de l’Armada Invencible enviada per Felip II des de Lisboa per a conquistar Anglaterra és capturat en una platja d’Irlanda. Allí és jutjat, declarat culpable i penjat fins a la seua mort.

TOTEM LOBA

2021. Espanya

Estíbaliz accepta la invitació d’una amiga a les festes del seu poble. El que sembla ser un cap de setmana divertit es revela com un malson.

UN MINUT

2021. Espanya

Una inquietant cridada de Skype torna el matí d’una jove parella en un malson que podria alterar les seues vides per sempre.

WORK IT CLASS!

2021. Espanya

Durant una elegant festa de Nit de cap d’any, dos ballarins intentaran burlar-se del públic de classe alta canviant la cançó de la seua actuació.