Curtmetratges seleccionats en la Secció Oficial Nacional

A continuació podeu consultar la Secció Oficial Nacional de Skyline Benidorm Film Festival 2023.

[MARA]

2022. España

Mara construeix una il·lusió per a tractar de superar un fet traumàtic que va canviar la seua vida per sempre, obligant-la a conviure amb els seus pitjors monstres.

Yegua

2022. España

Una egua malalta i una dona dependent posen a prova a Jaime, un ramader d’egües d’un xicotet poble de Navarra, que haurà d’enfrontar-se als seus propis fantasmes.

Tula

2022. España

Tula és l’encarregada de netejar els banys d’un col·legi femení. La seua jornada es veu alterada quan la filla de catorze anys de la directora li confessa que està embarassada.

Plastic Killer

2022. España

Amparo de Déu viu en una vella merceria familiar abandonada en el centre de Madrid amb l’única companyia de *Carmela, una bossa de plàstic a la qual considera la seua filla.

Sisè Primera

2023. España

Fina, és la propietària d’un bloc de pisos de l’eixample de Barcelona. Ha posat en lloguer un dels seus pisos i ha concertat una visita amb diferents possibles inquilins. Tindran tots les mateixes oportunitats?

Sushi

2023. España

Aquesta nit serà la primera vegada que Jaume, un guàrdia urbà d’una ciutat de províncies, menjarà sushi. I també serà la primera vegada, i segurament l’última, que compartisca unes poques hores amb el seu fill biològic, Betu, un jove que prompte serà pare.

Paris 70

2023. España

La vida de Jan canvia sobtadament quan Ángela, la seua mare, es posa malalta d’Alzheimer. Ha de cuidar-la i posar a prova el seu compromís i resistència. Ella, cada dia li pregunta pel seu pare, però al saber que va morir fa temps, es posa trist i el passa molt malament. Hi ha alguna alternativa perquè la seua mare no patisca?

Hàbitat

2023. España

Cada dia, Marisa observa aqueixa casa dones del carrer: l’edifici, el balcó, la vida que transita darrere del finestral. Un dia Marisa decideix fer el que no la van deixar: acomiadar-se.

Titán

2022. España

17 d’octubre de 1986. Dia gran, el president del Comité Olímpic Internacional va anunciar la ciutat que acollirà els Jocs Olímpics de 1992. El dia d’alegria per a Barcelona es convertirà per a Carmen en el dia «després de». El món ja no serà mai més un lloc segur.

A Rabia

2022. España

La vida de Filomena està tenyida de pobresa i una trista ombra de calamitat i turment. Els terribles esdeveniments de la seua infància, en un llogaret gallec de finals del segle XIX, marcaran el caràcter de la seua existència. Malgrat tot, tindrà oportunitat de canviar el seu destí?

Cuentas Divinas

2022. España

Mónica és una dona normal amb una vida normal en un lloc qualsevol d’aquests temps moderns. No obstant això, un bon dia, per un detall sense importància que podria haver-se solucionat com qualsevol altra desavinença prèvia, mata al seu marit. Descobreix així el crim com a substitut dels ansiolítics, l’alliberament de tot moralisme

Anticlímax

2023. España

Jaime i Rocío són un matrimoni instal·lat en la rutina, fa molt que la passió que va haver-hi entre ells va desaparéixer. Mai parlen d’això obertament, mai han sigut capaços d’enfrontar-se a la realitat. Una nit com qualsevol altra, es queden adormits i comencen a somiar. Llavors hauran d’enfrontar-se a la veritat que no són capaces d’afrontar.

Cosas de Chicos

2022. España

Anys 90. Comença l’estiu als afores d’un assolellat poble rural. Marta, una alegre i innocent xiqueta de 12 anys, gaudeix amb els seus amics jugant a futbol, nadant en el riu, muntant amb bicicleta i construint la mateixa cabanya de tots els anys.

Dios te salve María

2022. España

Alacant, any 1939. En els últims moments de la Guerra Civil, enmig de la massacre i el terror, els Refugis Antiaeris es van convertir en el lloc més segur per a salvar la vida de milers de persones durant els bombardejos.

Heleno

2022. España

Sergio i Elena són una parella feliç. Una nit, Elena comença a parlar i actuar de manera estranya. L’endemà, els dos s’ho prenen de broma.

Les coses comencen a complicar-se quan Hel·lé es presenta en la seua vida.

El pensamiento Mágico

2022. España

El pesar de la realitat desconcertant en la qual creix, per a Pablo cada dia és una oportunitat de descobrir el món i entendre-ho a la seua manera.

Cuando crece la hierba

2022. España

Qüestionar-se és créixer. Perquè no tot és fàcil d’entendre… fins i tot quan ja has crescut.

Dear Michael

2022. España

El 25 de juny de 2009, Michael Jackson moria a Los Angeles. 10 anys després, el cineasta Marcos *Cabotá li escriu una carta per a dir-li tot el que no va poder en vida.

Mothertruckers

2022. España, Reino Unido

Mentre la crisi del transport creix al Regne Unit, Lisa, camionera i escriptora, somia amb escapar de la realitat. La cabina del seu camió i el constant viatge per carretera li donaran accés a una imaginació fora d’aquest món.

Hardcore

2022. España

Des de fa més de 15 anys, Rafa viu prostrat en el seu llit al costat de la seua mare que cuida d’ell dia i nit. Passa el temps component música hardcore i escoltant vídeos sobre Taoisme. Des de fa uns anys els dolors són tan insuportables, que Rafa està pensant seriosament a demanar la mort assistida.

Diari D´un operador Cinematogràfic

2022. España

Aquesta és la història del meu avi, *Tiago *Florit, que durant 50 anys va ser operador cinematogràfic en el Teatre Principal de Maó, Menorca.

 

Una vertadera història d’amor al cinema.

Amarradas

2022. España

Mare i Filla estan amarrades per a tota la vida per un vincle etern que sana i que fereix, i que es perpetua quan Filla es converteix en Mare.

Sandwich cat

2022. España

Un dia qualsevol. David està tirat en el sofà veient la seua sèrie favorita: una fantasia cristiana, mentre Sàndwitx *Cat fa de les seues.

Becarias

2022. España

Acabades d’estrenar en el ‘co-living’ del segle XXI, tres joves amigues s’enfronten al repte de pagar el lloguer cada mes.

Kafka´s doll

2022. España, Portugal

Inspirat en un mite no comprovat, La Nina de Kafka és un curt d’animació que mescla fets reals, ficció, fantasia i mite en una única història commovedora sobre la perduda.