Jurat
Coneix el nostre Jurat del Benidorm Skyline Film Festival
El jurat d’aquesta 6é Edició de Skyline Benidorm Film Festival està compost per destacats professionals del sector cinematogràfic i serà l’encarregat d’atorgar els premis.
El jurat podrà declarar desert qualsevol dels premis si ho estima oportú, així com atorgar accèssits sense dotació econòmica. No podrà participar com a jurat cap persona que siga part interessada en la producció o exhibició de les pel·lícules sobre les quals haja d’emetre el seu veredicte.
Les decisions del jurat seran inapel·lables.
Cristina Perales
Actriu, guionista i directora
Jurat Secció Oficial
Llicenciada en Ciències de la informació, comença a treballar com a actriu de la mà de Toni Canet en 1994.
En televisió destaca el seu paper en “El Comissari” de Tele 5 per ser el de major projecció amb deu anys d’emissió en prevalga-estafe.
En cinema ha treballat amb Vicente Aranda, J.A. Escrivá, Sergio Cabrera, Miguel Courtois, Carlos Marqués-Marcet o Alex i David Pastor, entre altres. Els seus últims treballs en cinema han sigut “El desenterre” de N. Ruiperez i “El substitut” d’Óscar Aibar.
En 2015 signatura el seu primer curt com a guionista i actriu : “En defensa pròpia”. En 2017 escriu i dirigeix “No et fiques amb mamà” i en 2018 dirigeix i co-guionitza la web-sèrie de 8 capítols “Tall-Tall” per la qual rep el premi a la millor adreça en el festival de ficció en línia d’Aranjuez “Fictícia”.
Actualment prepara el rodatge d’un curt que ha escrit i ultima el guió del seu primer llarg.
És Vicepresidenta segona de l’Acadèmia Valenciana de l’Audiovisual.
Luís Ivars
Músic escènic, Acadèmic de les Arts Escèniques d'Espanya
Jurat Secció Oficial
Si alguna cosa defineix a Luis Ivars com a compositor és el seu eclecticisme. Des dels seus inicis en la música clàssica, les seues experiències musicals han passat per estils com el pop, rock, jazz, funky, electrònica o ètnica, en grups com Mediterrani, Dansa Invisible, Slac Jazz o Boogie Children R&B, abans de dedicar-se definitivament a la música de cinema. Tabarka, de Domingo Rodes, va ser el seu primer llargmetratge al qual van seguir Temps de Azucar, Sagitari, La Dama Babaua, Tarancón el Cinqué Manament o Capità Tro, entre altres projectes, amb directors com Juan Luis Iborra, Vicente Molina Foix, Manuel Iborra, Amer Alwan o Antonio Hernández. La seua immersió en les músiques de l’antiguitat ha donat so a nombrosos museus arqueològics com el Marq (millor museu europeu de 2004) Valltorta (Castelló), Beneficència (València)… i molts altres de temàtica més contemporània com Muvim, Mubag o de la Festa, d’Alcoi.
És President Honorífic de Musimagen, l’Associació espanyola de Compositors per a Audiovisual i ha exercit la presidència de FFACE (Federation of Film & Audiovisual Composers of Europe) sent membre de la directiva de ECSA (European Composers & Songwriters Alliance).
Pilar Pérez Solano
Directora, productora, guionista, Académica de Cine de España
Jurat Secció Oficial
Premio Goya 2014 a la mejor película documental por “Las Maestras de la República”. En 2021 ha dirigido la serie documental “Caminos de la Música” producida por Prensa Ibérica Audiovisual para Orange TV.
Licenciada en Ciencias de la Información, por la Universidad Complutense de Madrid, comenzó su carrera profesional en 1993 formando parte del equipo de producción propia de Canal+ donde fue productora, guionista y directora de multitud de títulos y formatos, recibiendo multitud de premios internacionales, como la nominación a un Premio Emmy por el documental “Lorca en Nueva York”.
En 2007 fundó Transit Producciones, realizando documentales como “Murales” con la Fundación Joan Miró, estrenado en Tiempo de Historia en Seminci y que representó al documental español en el programa “Window to Spain” en Nueva York. “Las Maestras de la República” estrenada a nivel internacional en países como EEUU, China, México, Francia, Argentina, etc.. Su último largometraje documental, “La Defensa, por la Libertad” ha sido realizado en coproducción con RTVE en colaboración con el Consejo General de la Abogacía Española y estrenado a concurso en Seminci.
Es miembro de la Academia de Cine de España y de CIMA. Miembro fundacional de la Academia Valenciana del Audiovisual. Profesora en el Máster de Documental y Transmedia de la Universidad Carlos III de Madrid. Ha sido asesora de Presidencia de la Generalitat Valenciana para temas de audiovisual, con la puesta en marcha de la nueva televisión autonómica Àpunt y como Presidenta del Consejo de Administración de los estudios de cine Ciudad de la Luz de Alicante.
Sergio Barrejón
Guionista, Membre de l'Acadèmia de Cinema i de l'Acadèmia Valenciana de l'Audiovisual
Jurat Guió
Coordinador de guió de Cuéntame . Guionista de sèries com Amar es para siempre, La catedral de la mar, Servir i proteger o Els hereus de la terra, entre altres.
Guionista dels llargmetratges Fill de Caín i Lucas (Biznaga de Plata Millor pel·lícula Zonazine a Màlaga), i director del llargmetratge Cap (nominat al Goya a Millor guió adaptat).
Guionista d’un curt nominat a l’Oscar (Érem pocs) i de tres curts nominats al Goya (L’Encarregat, Lucas i Yalla).
Professor de guió en la ECAM de Madrid, en el Màster de Guió de la Universitat Pontifícia de Salamanca i en el Màster de Guió Mediapro/Universitat Complutense de Madrid.
Membre de l’Acadèmia de Cinema i de l’Acadèmia Valenciana de l’Audiovisual.
Eva Sáiz
Guionista i directora
Jurat Guió
Després d’escriure molts curts per a una altra gent debuta en l’adreça amb ‘Dona sense fill’, que va obtindre la Biznaga a la millor adreça i millor curt premi del públic en el Festival de Cinema Espanyol de Màlaga, Roel a millor guió en la Setmana del Cinema de Medina del Campo, premi *Onofre a la millor adreça Festival Ibèric de Cinema de Badajoz, Millor Curtmetratge Nacional en el festival de cinema FCM-PNR, primer premie “Ciutat d’Alcalá” en el certamen nacional del festival de Alcine, Millor Curtmetratge Nacional en el Festival de Curtmetratges Aguilar de Campoo, Millor Adreça Novella en els premis Fugaç i Secció Oficial en el Clermont Film Fest.
‘El pensament màgic’, el seu segon curtmetratge com a directora, va ser un dels projectes seleccionats pel festival de Cannes per a la primera edició del Focus Script, guanyador ex aequo del premi a Millor Guió de projecte en el Skyline Benidorm i Projecte Curt Movistar+ en el Festival Internacional de Cinema de Gijón, on tindrà el seu premiere espanyola al novembre de 2022. ‘El pensament màgic’ és, també, un extracte del seu primer llargmetratge en desenvolupament, ‘Casa de Feres’, seleccionat en la IV edició de la Incubadora, The Screen ECAM.
Paco Cavero
Il·lustrador, guionista i director
Jurat Guió
Il·lustrador de professió, sobreviu entre les seues dues passions, el cinema i el dibuix, des que té ús de raó. És director també d’un dels festivals de gènere fantàstic més consolidats de la nostra geografia, el Acocollona’t: Setmana de cinema fantàstic i de terror de Girona.
La seua trajectòria com a guionista i director és:
– 2019, La Tercera Part, co-escrit i co-dirigit al costat d’Alicia Albares. Actualment en recorregut per festivals, 130 seleccions i 20 premis.
– 2016, Verd Pistatxo, 127 seleccions i 12 premis.
– 2014, Per això no tinc germans, 100 seleccions i 11 premis.
– 2011, Li cridarem Bobby, amb 109 seleccions i 13 premis.
Sonia Bautista Alarcón
Cineasta, guionista i directora del Festival de Cinema de Madrid FCM-PNR
Jurat PNR (Plataforma Nuevos Realizadores)
La Roda, Albacete, 1985. Llicenciada en Comunicació Audiovisual per la USP-CEU de Madrid; CSU Màrqueting, comunicació i gestió d’esdeveniments per la UCM. Membre de l´Acadèmia de Cinema d´Espanya. Va estudiar guió a l’Escola Internacional de Cinema i Televisió de Sant Antoni dels Banys, Cuba. Fruit d’aquest viatge va néixer el documental “Un mateix Son, havaners i gaditans”, 2009 que va codirigir juntament amb Ana García. A més, va escriure i dirigir el documental “One Day In Les Roquettes”, 2010. Com a guionista i directora, el 2016 estrena el curtmetratge “Lamento de Penya-segat” Menció Especial al Certamen Canvi i Curt de Madrid i Secció Oficial a diversos festivals. El 2017 “TW. For Today’s People”, Premi a la Millor Interpretació de Curtmetratge Nacional i de Soci PNR ex-aequo (María Reyes Arias) 26è Festival de Cinema de Madrid FCM-PNR i Secció Oficial a diversos festivals. El 2020 escriu i dirigeix el curtmetratge “La llum de l’Esperança” i el 2021 “El regal de David”, tots dos treballs amb la producció executiva de la marca PideTaxi.
En els darrers anys ha produït, escrit i dirigit també diversos videoclips i peces publicitàries. Ha estat Jurat a nombrosos Festivals i laboratoris nacionals i internacionals i el seu caràcter inquiet i multidisciplinar l’ha portat a compaginar la seva vida laboral a diferents mitjans gabinets de comunicació i agències, especialitzant-se en direcció de comunicació i màrqueting.
Actualment està immersa en la reproducció de diversos projectes cinematogràfics, és directora del Festival de Cinema de Madrid FCM-PNR. Ha format part de la Junta Directiva de la Plataforma Nous Realitzadors des de fa cinc anys i ha estat presidenta d’aquesta Associació fins al febrer del 2022. El 2019 s’estrenava com a productora executiva del curtmetratge “Fronteres” de Violeta Barca-Fontana. També destaquen els seus treballs com a dissenyadora de vestuari als curtmetratges. El seu treball als departaments de vestuari, i maquillatge i perruqueria al llargmetratge hispano-mexicà “Pozoamargo” d’Enrique Rivero, 2017, li van servir per ser finalista a la 31a edició dels Premis Goya 2017.
Ismael Olivares
Director, guionista i productor
Jurat PNR (Plataforma Nuevos Realizadores)
ISMAEL OLIVARES (Albacete, 22/11/1983) Des de molt petit comença a sentir fortes emocions pel món cinematogràfic, concretament cap al gènere de terror i del drama, però no és fins als anys universitaris, concretament a Granada i Florència (Itàlia) , on es veu empès a explicar les seves històries. El 2008 funda Prosonarte, productora audiovisual. En el seu desig de donar a conèixer la Tamborada de Hellín (Albacete), ciutat familiar, i després de més de 3 anys de patit treball, neix Silencio, el seu primer llargmetratge documental, estrenant-se als Cinemes Callao el 2013. Després de l’èxit de Silencio, Olivares realitza multitud d’espots i clips de vídeo (The Niftys, Rafa Blas, Honky Tonky Sánchez). El seu primer curtmetratge, SANTA, va arribar el 2016 amb què ha aconseguit més de 30 seleccions internacionals. El 2019 veu la llum el seu curtmetratge més íntim, La Llorona, protagonitzat per Chanel Terrero i Miguel Ángel Puro, que obté 4 premis internacionals, entre ells, Millor Curtmetratge de Castella-la Manxa a Abycine i Millor Curtmetratge Internacional al Festival de Cinema de Sant Diumenge. També, com a productor, arriba a les 450 nominacions per tot el món, col·locant Prosonarte com una referència en la producció de curts. Avui dia, Prosonarte pertany a l’empresa Prosonarte Corporación SL, on Olivares és CEO de la companyia. A Fitur 2021, obté el Primer Premi a Millor Video de la fira pel seu spot “Making Of Castilla La Mancha”. Actualment Ismael Olivares escriu el seu primer llargmetratge.
Vicky Sirera
Actriu, directora i comunicadora
Jurat PNR (Plataforma Nuevos Realizadores)
A més de ser emprenedora és Actriu i Psicòloga/comunicadora amb més de 6 anys d’experiència al sector audiovisual i projectes teatrals.
Dirigeix i presenta el projecte VE_Cinema; comunitat d’artistes audiovisuals a la Comunitat Valenciana en què a més de dinamitzadora presenta i modera col·loquis de Cinema i Curtmetratge.
Actualment s’aventura també al món de la locució duent a terme un programa de Cultura i Cinema a la Ràdio.
Vicky compagina el seu treball com a actriu a Teatre, cinema i Publicitat amb els altres projectes entre València (La seva ciutat natal) i Madrid (La seva ciutat d’acollida). La seva virtut és la comunicació, el lliurament i el bon humor. Va debutar com a directora amb el seu curtmetratge “Clóchinas” el 2020 amb què va participar al Notodofilmfest.