Jurat

Coneix el nostre jurat del Benidorm Skyline Film Festival

El jurat estarà compost per destacats professionals del sector cinematogràfic i serà l’encarregat d’atorgar els premis.

El jurat podrà declarar desert qualsevol dels premis si ho estima oportú, així com atorgar accèssits sense dotació econòmica. No podrà participar com a jurat cap persona que siga part interessada en la producció o exhibició de les pel·lícules sobre les quals haja d’emetre el seu veredicte.

Les decisions del jurat seran inapel·lables.

Mabel Lozano

Guionista, productora i directora de cinema social

Nascuda a Villaluenga de la Sagra, Toledo, el 28 de desembre de 1967.

En la seua obra destaca la denúncia de l’explotació sexual de les dones a través de la prostitució i la tracta. En 2021 va rebre el Premi Goya al curtmetratge documental per Biografia del cadàver d’una dona.

ocumental Biografia del cadàver d’una dona.

Entre altres premis, Mabel Lozano compta amb el Premi Goya a Millor Curtmetratge Documental per Biografia del Cadàver d’una Dona, Premi del Públic Skyline Benidorm Film Festival, Premi especial del jurat, Festival de Violència de Gènere de Jaén, millor directora de la Mostra de cinema polític dirigit per Dones, reconeixement atorgat per CIM (Associació de dones cineastes i mitjans audiovisuals), Placa al mèrit regional com a cineasta compromesa amb els drets de la dona atorgada pel Govern regional de Castella-la Manxa.

Marcos Cabotá

Director, productor i guionista

Marcos Cabotá, Membre de l’Acadèmia de Cinema, va nàixer a Palma el 31 de gener de 1981. Va estudiar en Bellver International College per a després graduar-se en la Universitat Europea de Madrid l’any 2005. Posteriorment, va cursar un graduat a Nova York Film Academy (Universal Studios, Los Angeles).

En 2014 coprodueix la pel·lícula El Desterrament, dirigida per Arturo Ruíz. La pel·lícula és rodada entre la Serra de Madrid i la Serra de Mallorca. Compte la història de dos soldats bandejats en l’oblit, que encara que molt diferents entre ells, tots dos troben un interés en comú. Una dona rebel capturada. La pel·lícula, rep nombrosos premis a Europa, els Estats Units i Àsia.

En 2018 estrena La Gàbia en el Festival Festibérico d’Holanda, alhora que el curtmetratge Glitch que la fa guanyador d’una dotzena de premis al llarg de l’any.

El seu curtmetratge documental Kyoko (co-escrita i co-dirigida al costat de Joan Bover) gana el Festival de Màlaga i li fa valdre una nova Nominació als Premis Goya.

Actualment es troba en la producció del seu nou llargmetratge, Sonic Fantasy.

Clara Bilbao

Diseñadora de Vestuario

Clara va nàixer a Bilbao en 1971. Es va llicenciar en el CSDMM (Centre de Disseny de Moda de Madrid, Universitat Politècnica) en l’especialitat de Disseny de Vestuari Escènic.

Va començar a treballar al cinema a partir de 1994 i com a dissenyadora de vestuari des de 1997. La pots trobar en més de 30 llargmetratges i diversos programes de televisió. El seu talent ha sigut premiat amb dos Premis Goya al Millor Disseny de Vestuari, màxim reconeixement per als directors de fotografia espanyols, en 2012 (“Blackthorn”, de Mateo Gil, protagonitzat per Sam Shepard i Stephen *Rea) i 2016 (“Ningú vol la nit” , d’Isabel Coixet, amb Juliette Binoche i Gabriel Byrne).

A més del seu treball creatiu, és propietària de l’empresa “Un Burro de Cine”, un gran magatzem de vestuari i atelier amb seu a Madrid que proveeix a les produccions de cinema, teatre i televisió més importants de tota Espanya.

Javi y Kiko Prada

Directors, guionistes i productors
Jurat Guió

Els Germans Prada comencen la seua marxa en el món del cinema l’any 2004. Des d’aqueix any aconsegueixen nombrosos premis i seleccions amb els seus treballs sent participant en festivals com Sitges, Nova York City Horror Film Festival, Buenos Aires Roig Sang, Seminci  o el Festival Internacional Internacional de Cinema de Gijón.

Entre tots els seus treballs acumulen més de 800 seleccions en Festivals Nacionals i internacionals alçant-se amb quasi un total de 90 premis.  

L’any 2010 funden la seua pròpia productora The Other Side Films i amb ella produeixen pel·lícules i curtmetratges. En format llarg destaca “Pells” Seleccionada en la Berlinale i Festival de cinema espanyol de Màlaga. En 2018 estrenen la sèrie digital “Dorien” per a PLAYZ la plataforma digital d’RTVE. Sèrie que produeixen, escriuen i dirigeixen.

Óscar Grifoll Ponce

Periodista, escriptor i guionista
Jurat Guió

Com a periodista ha treballat per a TV, ràdio i cinema. Guionista i redactor del programa d’À Punt EMERGENTS (2018) i del programa de ràdio Al RAS (2018 i 2020 – guionista secció d’Òscar Tramoyeres). Guardonat com a guionista en diversos festivals i com a escriptor ha guanyat diversos premis amb novel·les i relats curts.

Finalista Millor Curtmetratge Mostra València 2010.
Premi Llibertat d’Expressió 2011 concedit per la Va unir de Periodistes Valencians
Seleccionat Curtmetratge Documental Mostra Visca 2013.
Premi Millor Curtmetratge Documental MONDOC 2014.