SKYLINE BENIDORM FILM FESTIVAL RENDIX HOMENATGE A LA FIGURA DE ROBERTO PÉREZ TOLEDO

Comparteix-ho en les teues Xarxes Socials

L’homenatge se celebrarà el dissabte 2 d’abril, a les 12.00h, a l’Auditori Fundació Caja Mediterráneo, i es projectarà una selecció dels seus curtmetratges més destacats. A més, assistiran familiars i amics per a gaudir de l’obra d’aquest gran cineasta.

El periodista Borja Terán i l’actor David Mora acompanyaran a Oriola Pérez Toledo i a Edgar Córcoles, en un emotiu acte que rendeix just homenatge a una de les figures més destacades del món del curtmetratge espanyol dels nostres dies.

Skyline Benidorm Film Festival ret homenatge a una carrera de 23 anys en la qual la ruptura de barreres sobre la discapacitat i sobre la diversitat han sigut eixos mestres en la filmografia de Roberto, encoratjant a altres creadors i impulsant un diàleg social que ha traspassat les pantalles.

Una filmografia que ha derrocat també barreres en els formats, fent ús de pràcticament totes les finestres audiovisuals perquè els missatges dels seus treballs arribaren al màxim nombre possible d’espectadors.

Director, productor i guionista de cinema espanyol, des que en 1999 debutara amb el curtmetratge “Mar endins” ha participat en qualitat de director, productor i guionista en més de quaranta de curtmetratges i cinc llargmetratges; l’últim d’ells, “Llocs als quals mai hem anat” serà estrenat aquest mateix any en la 25 edició del Festival de Cinema de Màlaga.

“Ell és una de les mirades imprescindibles del cinema dels últims temps per la seua habilitat per a plasmar les emocions quotidianes i explorar els vincles que no tots veuen, però que ens mouen en el nostre dia a dia. Com a director i guionista, ha indagat amb mestratge en els sentiments, en les nostres contradiccions, expectatives, prejudicis i il·lusions. El seu llegat és inspirador per a entendre millor la societat d’una manera més representativa, més real, més diversa i fins i tot per a comprendre’ns millor a nosaltres mateixos”. (Borja Terán, periodista).

Més de 40 premis i reconeixements avalen la trajectòria d’aquest llançaroteny llicenciat en Comunciació Audiovisual per la Universitat Pontifícia de Salamanca, que va collir amb “Sis punts sobre Emma”, la seua òpera preval en el llargmetratge, dos Biznagues de Plata d’en el Festival de Màlaga, els Premis Millor òpera preval i Premi del públic en Cinespaña, Festival de Cinema Espanyol de Tolosa i el Premi a Millor llargmetratge canari en el Festival de Cinema de Las Palmas. El seu curtmetratge “Els gritons” acumula una vintena de premis en festivals especialitzats de tot el món. Un altre títols que han rebut reconeixements són “Mar endins”, “En una altra vida”, “Gara i els somnis”, “Estrela”, “Bolcada” o “El nostre propi cel”.

Dins de l’homenatge que des de Skyline Benidorm Film Festival volem rendir a aquest creador irrepetible, es projectaran alguns dels seus curtmetratges més emblemàtics. Una selecció composta pels següents títols:

  • El poliamor explicado para madres y abuelas
  • Eurofan
  • Antes de la erupción
  • Los gritones
  • Chica pidiendo matrimonio a su novio
  • Taras
  • Rotos
  • Amor de autor
  • Si a todo
  • Antes de la erupción

A més, comptarem amb la presència de familiars, amics i col·laboradors de Roberto Pérez Toledo, els qui compartiran amb els assistents detalles de la seua obra.

Quan: Dissabte que ve 2 d’abril, a les 12.00h

On: A l’Auditori Fundació Caja Mediterráneo

Accés lliure fins a completar l’aforament

Subscriu-te a la nostra Newsletter

Les nostres últimes notícies directament en el teu email

Et pot interessar

Noticies

De vegades veig llargs: UnCancelled. 14 d’abril

No et perdes “UnCancelled”👰‍♀️🤵 al Skyline Benidorm Film Festival! Dins de la secció “En ocasions veig llargs” 🎞️, el diumenge 14 d’abril a les 18:00h

Vols participar en el Skyline Benidorm Film Festival?

Posa't en contacte amb nosaltres