SKYLINE BENIDORM FILM FESTIVAL PRESENTA EL CARTELL DE LA SEUA VI EDICIÓ, COM A HOMENATGE A LES DONES PIONERES EN LA DIRECCIÓ DE CINEMA.

Comparteix-ho en les teues Xarxes Socials

El disseny del cartell d’enguany ha sigut a càrrec de l’artista gràfica Nuria Riaza (Almansa, 1990), Llicenciada en Belles arts per la Universitat Politècnica de València.

L’estil de Riaza té un toc inquietant i surrealista, ja siga en les seues conegudes il·lustracions a base de boli Bic blau o en els seus collages realitzats a partir de velles fotografies familiars i del cinema; les seues obres sempre tenen un punt misteriós.

En aquest cas la imatge principal del cartell de l’edició 2022 del Skyline Benidorm Film Festival, realitzat per aquesta artista visual, és un retrat de la cineasta espanyola Ana Mariscal, considerada pels crítics com una de les millors directores del cinema europeu del segle XX. Una pionera que signava els seus propis guions i els portava a la pantalla com a directora. També va ser una destacada actriu de cinema i teatre, i una guardonada escriptora.

El cartell d’aquesta edició del Festival també és una oda al curtmetratge, al valor dels mitjans analògics i a l’experimentació. La pròpia il·lustració del cartell és un collage, compost d’elements dibuixats a bolígraf que s’han retallat i recompost entre si. Com si es tractara de frames de cel·luloide en el muntatge d’una pel·lícula surrealista.

L’obra de Núria Riaza se centra en el paper real que ha tingut la figura de la dona en contextos en els quals la història (i la memòria) l’han silenciada. A més, dona molta importància en els seus projectes a mitjans d’expressió manuals com el brodat, el dibuix i la ceràmica, que converteixen en un pont directe de connexió amb les nostres arrels. I parlant d’arrels, en el cartell trobarem una picada d’ullet a Benidorm, però aquesta vegada a una de les seues joies amagades, el Parc Natural de Serra Gelada i a la seua flora, us animem a trobar-ho…

Skyline Benidorm Film Festival se celebrarà a Benidorm del 2 al 9 d’abril de 2022. A més, es podrà gaudir de la seua programació a través de la plataforma VOD Filmin per a qui no puga desplaçar-se a aquesta ciutat de la Marina Baixa en aquesta data.

Dins del Skyline Benidorm Film Festival es podrà gaudir no sols de les projeccions de secció oficial sinó també d’altres activitats dirigides a la indústria, tallers per a joves i masterclases, entre altres.

Es pot consultar tota la informació detallada en:

https://skylinefest.es/

📕 www.facebook.com/skylinefilmfestival/
📺 bit.ly/Skyline_youtube
📸 www.instagram.com/skylinefilmfestival
🐦twitter.com/skylinefilmfest

Subscriu-te a la nostra Newsletter

Les nostres últimes notícies directament en el teu email

Et pot interessar

Noticies

De vegades veig llargs: UnCancelled. 14 d’abril

No et perdes “UnCancelled”👰‍♀️🤵 al Skyline Benidorm Film Festival! Dins de la secció “En ocasions veig llargs” 🎞️, el diumenge 14 d’abril a les 18:00h

Vols participar en el Skyline Benidorm Film Festival?

Posa't en contacte amb nosaltres