Rècord de curtmetratges en la 5ª edició de Skyline Benidorm Film Festival, que trasllada la seua celebració a l’estiu.

Comparteix-ho en les teues Xarxes Socials

S’han inscrit 455 treballs, dels quals 40 que competiran en les seccions a concurs.

L’organització anuncia la nova data: del 25 de juny al 4 de juliol.

El Skyline Benidorm Film Festival ha iniciat la marxa de la seua cinquena edició marcant un nou rècord de participació, segons han confirmat hui el regidor de Cultura, Jaime Jesús Pérez, i la directora del certamen, Beatriz Hernández. D’aquesta manera, 455 curtmetratges lluitaran per estar entre els 40 treballs seleccionats per a competir en les quatre seccions a concurs d’aquest cinqué lliurament. Un cinqué lliurament que s’internacionalitza en estrenar secció oficial europea, i que trasllada la seua celebració en els primers compassos de l’estiu.

L’edil ha indicat que “l’arrancada d’aquesta edició no podia ser millor, superant en 150 el nombre de treballs respecte de l’any anterior; una tendència a l’alça en la participació que estem convençuts que també es donarà en el concurs de guió, la inscripció del qual està oberta fins al pròxim 1 de març”.

La directora del Skyline, per part seua, ha assenyalat que “aquestes xifres confirmen que el festival va guanyant pes i visibilitat dins del sector cinematogràfic nacional, sent cada vegada més conegut entre les distribuïdores i els creadors”. Hernández ha afegit que “la trajectòria d’aquests quatre anys i el pagament per selecció fan del Skyline un festival atractiu per als directors, que a més en les diferents edicions ens han traslladat la seua satisfacció per totes les activitats complementàries i paral·leles, a més de valorar especialment l’afavorir un ambient per al ‘networking’ entre cineastes i el fet de poder compartir la seua obra i comentar-la amb els espectadors”.

Sobre la nova data del festival, l’edil de Cultura ha explicat que “en la mesura que siga possible, pretenem que aquesta edició del Skyline Benidorm Film Festival combine les activitats en línia amb les presencials, recuperant i fomentant així el plaer per veure cinema en sala. D’aquí ve que hàgem optat per posposar la data del festival a la fi de juny, amb l’esperança que la situació sanitària permeta en aqueix moment les projeccions públiques presencials, observant-se lògicament totes les mesures de seguretat necessàries”.

D’aquesta manera, la data prevista per a la celebració del festival és del 25 de juny al 4 de juliol. A més, la directora del Skyline ha avançat que “està previst que en les pròximes setmanes el festival estrene nova web”.

Seccions a concurs

Skyline Benidorm Film Festival atorga set premis en les diferents seccions: millor curtmetratge europeu, millor curtmetratge nacional de ficció, millor curtmetratge nacional d’animació, millor curtmetratge nacional documental, millor curtmetratge en valencià, millor curtmetratge sobre sostenibilitat i millor curtmetratge realitzat per estudiants. A més dels premis econòmics s’atorguen altres premis a la producció, direcció, millor fotografia i a la millor banda sonora original. A més, per tercer any consecutiu es durà a terme el concurs de guió, i per segon any, el concurs a millor Shortpitch, valorat en 12.000 € per al rodatge del projecte guanyador a la ciutat.

Igual que en les edicions anteriors, el certamen manté una dels seus principals senyals d’identitat, el pagament per projecció, de manera que els 25 treballs seleccionats dins la secció nacional competitiva rebran 200 euros.

Edició 2020

Tal com ha recordat Pérez, “en 2020 el Skyline Benidorm Film Festival va mostrar la seua versatilitat en adaptar-se a les circumstàncies derivades de la pandèmia i optant per una edició 100% en línia, anant de la mà de Filmin, una de les principals plataformes de *streaming’ de cinema”.

Subscriu-te a la nostra Newsletter

Les nostres últimes notícies directament en el teu email

Et pot interessar

Noticies

De vegades veig llargs: UnCancelled. 14 d’abril

No et perdes “UnCancelled”👰‍♀️🤵 al Skyline Benidorm Film Festival! Dins de la secció “En ocasions veig llargs” 🎞️, el diumenge 14 d’abril a les 18:00h

Vols participar en el Skyline Benidorm Film Festival?

Posa't en contacte amb nosaltres