Presentació de la Sisena Edició del Skyline Benidorm Film Festival

Comparteix-ho en les teues Xarxes Socials

Dimarts que ve 29 de març, es presenta en l’Acadèmia de Cinema de Madrid el Skyline Benidorm Film Festival.

Aquest Festival de cinema en format curt exhibirà a Benidorm, del 2 al 9 d’abril, una gran selecció de curtmetratges espanyols, europeus i iberoamericans.

 

Skyline Benidorm Film Festival és un dels pocs festivals espanyols que implementa des de la seua primera edició el pagament per selecció. A més, tots els cineastes de la secció oficial nacional són convidats durant els dies del festival, gaudint de visites guiades per Benidorm, excursions i diferents trobades i col·loquis on es propicia tant la promoció de la ciutat com una atmosfera d’intercanvi d’idees entre professionals.

Skyline Benidorm Film Festival ha passat de ser una mostra provincial a tindre una secció oficial nacional, amb tres premis diferenciats per a Ficció, Documental i Animació, a més d’una secció europea i afig una nova secció iberoamericana en aquesta edició de 2022. Cadascuna d’aquestes seccions compta amb els seus corresponents premis i sempre amb projeccions en qualitat de cinema.

Aquest festival celebra la seua 6a Edició trencant, un any més, rècords de participació, amb més de 450 curtmetratges presentats, i 260 projectes, entre guions i shortpitch.

Així mateix i amb pas ferm, el concurs d’escriptura de guió de curtmetratges, s’ha convertit en tot un referent, arribant en aquesta edició a rebre més de 200 treballs arribats de tota Espanya i Amèrica llatina, en resposta a l’atractiu premi que no ha deixat d’augmentar en cada edició, arribant als 1.000€ enguany.

Una altra aposta que ha vingut per a quedar-se és el Shortpitch, esdeveniment dedicat a la indústria cinematogràfica, en el qual participen productores amb projectes en fase de desenvolupament. El guanyador rebrà un premi valorat en 12.000€ per a realitzar el seu curtmetratge, amb la col·laboració de diferents proveïdors.

En aquesta edició continuem comptant amb la col·laboració de Filmin, on es projectaran els curtmetratges de la Secció Nacional del 2 al 9 d’abril, perquè tot el que es trobe fora de la ciutat puga gaudir d’una part de la programació.

El Cartell

El disseny del cartell d’enguany ha sigut a càrrec de l’artista gràfica Núria Riaza, amb un toc inquietant i surrealista, les seues obres sempre tenen un punt misteriós. En aquest cas, la imatge principal del cartell de l’edició 2022 del *Skyline Benidorm Film Festival és un retrat de la cineasta espanyola Ana *Mariscal, considerada pels crítics com una de les millors directores del cinema europeu del segle XX. Una pionera que signava els seus propis guions i els portava a la pantalla com a directora. També va ser una destacada actriu de cinema i teatre, i una guardonada escriptora.

Seccions a concurs

La programació de la Secció Oficial estarà concentrada del 6 al 8 d’abril, i es projectarà a l’Auditori Fundació Mediterrani, on trobarem un bon assortiment de títols, entre altres, els guanyadors dels Goya a millor curtmetratge de ficció ‘Totem lloba’ i millor curtmetratge d’animació ‘The monkey’; a més, en la resta dels curtmetratges trobarem una temàtica molt variada: animació, comèdia, humor negre, thriller… un programa molt complet que ens deixarà pegats a la butaca.

Dins de la Secció Europea trobarem pel·lícules de Turquia, Suècia, el Regne Unit, República Txeca i França, amb unes produccions d’allò més interessants, on es tocaran temes diversos, des de la comèdia negra, fins a les relacions socials, d’una forma que no ens deixarà indiferents. Aquest programa europeu es projectarà el diumenge 3 d’abril als cinemes IMF de Finestrat.

I en la Secció Iberoamericana, tindrem representació de Xile i l’Argentina, amb quatre curtmetratges que ens portaran de viatge a l’altre costat de l’oceà. Podrem gaudir d’aquest passeig per Llatinoamèrica el dimecres 6 d’abril a l’Auditori Fundació Mediterrani.

En la Secció Social trobarem sis curtmetratges que mereixen ser vistos des de la reflexió. Aquesta secció la projectarem el dimarts 5 d’abril, també a l’Auditori Fundació Mediterrani.

Skyline Benidorm Film Festival atorgarà huit premis en les diferents seccions: Premi al millor curtmetratge nacional ficció, millor curtmetratge nacional animació, millor curtmetratge nacional documental, millor curtmetratge valencià, millor curtmetratge europeu, millor curtmetratge iberoamericà, al millor guió de curtmetratge i al millor projecte de *Short *Pitch nacional.

A més dels premis econòmics, també s’atorgaran trofeus a la millor pel·lícula de temàtica social, a la millor direcció, a la millor producció, a la millor interpretació, un premi del públic i un premi a la millor pel·lícula amb jurat de la *PNR.

Homenatge a Roberto Pérez Toledo

Skyline Benidorm Film Festival obri el festival retent homenatge a una carrera de 23 anys en la qual la ruptura de barreres sobre la discapacitat i sobre la diversitat han sigut eixos mestres en la filmografia de Roberto, encoratjant a altres creadors i impulsant un diàleg social que ha traspassat les pantalles.

L’homenatge a Roberto Pérez Toledo se celebrarà el dissabte 2 d’abril, a les 12.*00h, a l’Auditori Fundació Caja Mediterráneo, i es projectarà una selecció dels seus curtmetratges més destacats. A més, assistiran familiars i amics per a gaudir de l’obra d’aquest gran cineasta.

El periodista Borja Terán i l’actor David Mora acompanyaran a Oriola Pérez Toledo i a Edgar *Córcoles, en un emotiu acte que rendeix just homenatge a una de les figures més destacades del món del curtmetratge espanyol dels nostres dies.

Altres activitats

Dins del Skyline Benidorm Film Festival es podrà gaudir no sols de les projeccions de secció oficial sinó també d’altres accions dirigides a la indústria, així com activitats dirigides als més joves, com un taller de *stopmotion en plastilina, a càrrec de Pablo Llorens i un taller de doblatge, a càrrec de Francesc Fenollosa.

L’accés a totes les projeccions i activitats que es realitzaran del 2 al 8 d’abril, són d’accés gratuït fins a completar l’aforament, i des del Festival us animem que vingueu a gaudir de bon cinema.

Tota la informació relativa al festival la podeu trobar en la web de Skyline Benidorm Film Festival.

Subscriu-te a la nostra Newsletter

Les nostres últimes notícies directament en el teu email

Et pot interessar

Noticies

De vegades veig llargs: UnCancelled. 14 d’abril

No et perdes “UnCancelled”👰‍♀️🤵 al Skyline Benidorm Film Festival! Dins de la secció “En ocasions veig llargs” 🎞️, el diumenge 14 d’abril a les 18:00h

Vols participar en el Skyline Benidorm Film Festival?

Posa't en contacte amb nosaltres