COMENÇA LA V EDICIÓ DEL SKYLINE BENIDORM FILM FESTIVAL

Comparteix-ho en les teues Xarxes Socials

Del 25 de juny al 4 de juliol de 2021

 

Exposicions

Divendres que ve, 25 de juny, Skyline Benidorm Film Festival dona el tret d’eixida a la seua cinquena edició amb la inauguració de l’exposició El cinema il·lustrat, de la mà dels artistes Cristina Polop i David Despau. Es podrà visitar aquesta mostra fins al 4 de juliol en l’hall de l’Ajuntament de Benidorm.

Així mateix, i en les mateixes dates, es podrà gaudir a l’aire lliure, en els Espais d´Art Urbà dels Coscolls, Ponent, Els Tolls i la Plaça de la Hispanitat d’una altra exposició titulada Cartells de cinema, on podrem contemplar els cartells dels curtmetratges de la secció oficial d’enguany.

 

Pel·lícula inaugural

L’endemà, el dissabte 26 de juny, a les 19.30h comencen les projeccions, en aquest cas es podrà gaudir de la pel·lícula inaugural Coses que fer abans de morir, dirigida per Cristina Fernández Pintado i Miguel Llorens, guanyadora de la Tessel·la d’Or a la Millor Pel·lícula en la passada edició del festival d’Alacant. Comptarem, a més amb la presència dels seus directors.

La projecció es realitzarà als cinemes IMF de Finestrat i l’accés serà gratuït prèvia reserva en el correu electrònic info@skylinefest.es.

 

Tallers

Dins del festival s’han emmarcat una sèrie d’activitats, dirigides als més joves, on s’impartiran classes magistrals d’escriptura de guió, amb Emilio Martí; entre els seus treballs es troba Makun-Dibuixos en un C.I.E. (2019), seleccionat al Goya com a millor curtmetratge documental.

A més, el festival comptarà amb un taller de cinema i xarxes socials, impartit per Bea Martínez, gestora cultural i directora del certamen Projecta, esdeveniment cultural, educatiu i d’oci dirigit a joves, xiquets i el mitjà docent amb l’objectiu de potenciar l’alfabetització audiovisual i el judici crític.

Es poden consultar tots els detalls i com inscriure’s en la pàgina del festival, concretament en https://skylinefest.es/actividades-para-estudiantes/

 

Projeccions

40 treballs han sigut seleccionats per a competir en les quatre seccions a concurs d’aquest cinqué lliurament del Skyline Benidorm Film Festival.

A partir del dimarts, 29 de juny, donen principi les projeccions de les diferents seccions, començant per la secció d’estudiants, seguit, aqueix mateix dia per la secció de sostenibilitat. Ja l’endemà, el dimecres 20 de juny, donarà principi la secció oficial europea i la secció oficial nacional competitiva.

Es pot consultar el programa detallat en https://skylinefest.es/programa-por-fechas/

S’atorgaran set premis: millor curtmetratge europeu, millor curtmetratge nacional de ficció, millor curtmetratge nacional d’animació, millor curtmetratge nacional documental, millor curtmetratge en valencià, millor curtmetratge sobre sostenibilitat i millor curtmetratge realitzat per estudiants.

A més dels premis econòmics, s’entregaran altres premis a la producció, direcció, millor fotografia i a la millor banda sonora original.

Igual que en les edicions anteriors, el certamen manté el pagament per projecció, de manera que els 25 treballs seleccionats dins la secció nacional competitiva rebran 200 euros.

Les projeccions es podran gaudir de manera gratuïta en la Sala d’actes de l’Ajuntament de Benidorm. Així mateix, una selecció de les mateixes s’emetrà en la plataforma per subscripció Filmin.

 

Homenatge any Berlanga

Amb motiu del centenari de Luís García Berlanga, el Skyline Benidorm Film Festival s’ha volgut sumar als diversos actes d’homenatge d’aquest il·lustre cineasta, projectant dos curtmetratges desconeguts: S’embene un tramvia, un episodi pilot d’un projecte de sèrie de televisió titulada Els murris, escrita per Rafael Azcona i Berlanga; i La mort i el llenyataire, un dels episodis del film col·lectiu Les quatre veritats, coproducció entre França, Itàlia i Espanya, amb curts basats en contes de la Fontaine.

Després de la projecció l’historiador i documentalista Luís E. Parés, impartirà la xarrada Berlanga-Azcona: El fracàs de l’home comú.

Tant les projeccions com la xarrada es duran a terme el dissabte 3 de juliol en la Sala d’actes de l’Ajuntament de Benidorm, l’accés serà lliure fins a completar l’aforament.

 

Shortpitch

El Concurs de ‘Short Pitch’ del Skyline Benidorm Film Festival, per part seua, ja té finalistes. Deu projectes en fase de desenvolupament o pre-producció es mesuraran, el divendres 2 de juliol, per a fer-se amb el premi del certamen, valorat en 10.000 euros per al rodatge del projecte a Benidorm.

 

Concurs de guió

A més, enguany el Skyline Benidorm Film Festival compta amb 10 finalistes en el Concurs de Guió. Durant la celebració del festival el jurat serà l’encarregat de decidir quins seran els dos guions guanyadors, que rebran un premi de 450€ cadascun.

Per a no perdre’s res d’aquesta edició que ve més forta que mai, es pot consultar tota la informació del Skyline Benidorm Film Festival en el seu web www.skylinefest.es o en les seues xarxes socials.

Descàrrega el programa complet punxant ací

 

🌍 www.skylinefest.es/

📕 www.facebook.com/skylinefilmfestival/

📺 bit.ly/Skyline_youtube

📸 www.instagram.com/skylinefilmfestival

🐦twitter.com/skylinefilmfest

Subscriu-te a la nostra Newsletter

Les nostres últimes notícies directament en el teu email

Et pot interessar

Noticies

De vegades veig llargs: UnCancelled. 14 d’abril

No et perdes “UnCancelled”👰‍♀️🤵 al Skyline Benidorm Film Festival! Dins de la secció “En ocasions veig llargs” 🎞️, el diumenge 14 d’abril a les 18:00h

Vols participar en el Skyline Benidorm Film Festival?

Posa't en contacte amb nosaltres